Nieuwe mild hybride-aandrijflijn en N-Line versie voor Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is misschien wel de bekendste SUV ter wereld. Hij was er mede verantwoordelijk voor dat Hyundai definitief als wereldmerk op de kaart werd gezet. En nu krijgt de meest verkochte SUV in de Belux een belangrijke update. Zo lanceert Hyundai een tweede mild hybride-motorisatie met een 48 Volt systeem onder de motorkap en komt er een sportieve N-Line van de Tucson.

Vorig jaar al onderging de Tucson een belangrijke facelift en is hij sindsdien verkrijgbaar met een 2.0-liter turbodiesel Mild Hybrid met 185 pk. Nu introduceert Hyundai ook de Mild Hybrid Tucson 1.6 CRDi met 136 pk.

Brandstofverbruik verminderen

De milde hybride-aandrijflijn vloeit voort uit Hyundai’s inspanningen om over de hele linie het brandstofverbruik te verminderen. Hyundai is het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Hyundai maakt er ook geen geheim van de groenste autofabrikant ter wereld te willen worden. Daarom lanceert het merk de komende jaren nog veel meer groene modellen.

Lithium-ion-polymeerbatterij van 48 volt

De Hyundai Tucson met mild hybride-aandrijflijn maakt gebruik van een lithium-ion-polymeerbatterij van 0,44 kWh en 48 volt, een Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), een LDC-omvormer (Low Voltage DC/DC of laagspanningsgelijkstroom/gelijkstroom) en een omvormer. Dankzij deze 48 V-technologie slaagt Hyundai erin het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe Tucson tot 11% te verminderen. Een prima oplossing dus voor wie SUV-rijplezier wil koppelen aan een gunstiger ecologische voetafdruk.

Sportieve Hyundai Tucson N-Line

En dan de Tucson N-Line: het uitrustingsniveau van deze sportieve SUV biedt koetswerk- en interieurdetails die geïnspireerd zijn op het N-gamma, het highperformance aanbod van Hyundai. De dynamische designdetails worden aangevuld met een aangepast onderstel voor een nog sportievere rijervaring. De veren van deze Tucson N-Line topversies zijn achteraan 5% en vooraan 8% stijver, terwijl softwareaanpassingen in de stuurinrichting een directer en meer lineair stuurgevoel verlenen.

Een dynamischere look

Hertekende bumpers en een radiatorrooster met donkere honingraatgrille en een rand in donker chroom maken een sterke eerste indruk. Verder benadrukken de donkere lichtmetalen 19-duimvelgen in combinatie met de zwartglanzende buitenspiegelkappen en dakspoiler de sportieve uitstraling van de auto. Zwart omrande koplampen, unieke dagrijlichten en LED-lichtdesign en donkere raamframes in combinatie met deurklinken in koetswerkkleur verlenen de Tucson N-Line een dynamischere look.

N-sportstoelen in leer en suède

In de auto genieten bestuurder en passagiers van N-sportstoelen in leer en suède, en rode stiknaden op het stuurwiel en de stoelen. De N-Line afwerking omvat ook lichtmetalen pedalen en een met leer beklede N-versnellingspook met rode accenten. De nieuwe Tucson N-Line – ontworpen, getest en gebouwd in Europa – zal in de zomerperiode beschikbaar zijn.